SEMINTE ROSII - T 757 MYSTERE DE BERTHIER

5,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Soi originar din Franța din tulpina Surpriz selectată de Sébastien Berthier. Acesta din urmă i-a dat câteva semințe lui Jean Luc Danneyrolles (grădina de legume a unei persoane curioase) nedându-i numele, cu excepția celui de "tomate Mystère" ! Acesta din urmă a făcut la rândul său o selecție pentru a obține fructe aproape negre.
Fructul a cărui dimensiune este supus fluctuației, de la 150 la 350 de grame, este același pentru forma care variază de la rotund la formă de inimă, sau deformat. Epiderma are nuanțe de roșu închis și verde închis aproape negru înfrumusețat cu dungi mai deschise. Frunziș ușor zimțat. Gust foarte bun. Soi târziu.

Rectificare de la S. Berthier: „Mystere, de la numele pisicii doamnei Morel, care include brusc tulpina Surpriz si nu are forma potrivită, dar nu este o Marmande, este mult mai mare ..., tulpina aceasta se apropie de Mystère. .. știind că i-am dat plante lui Jean Luc Daneyrolles din grădina de legume a unei persoane curioase (plante din Surpriz) și că a făcut o selecție de fructe aproape negre și pe care a numit-o ca fiind roșia Mystery a lui Sébastien Berthier .... așa că poți găsi Mystere negre ... "
Crestere nedeterminata.

15 sem. / plic

Detalii

Categorii