SEMINTE PLANTA CU BALOANE - D 170 CARDIOSPERMUM HALICACABUM

5,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

O varietate cu flori și fructe atractive, de care te poți bucura din vară, până toamna. Planta cățărătoare formează tulpini viguroase, acoperite cu frunze și fructe verzi. Fructele rotunde sunt asemănătoare unor baloane, având un aspect lucios și o culoare plină de prospețime. Pentru o înflorire bogată și îndelungată e nevoie de un sol bogat în substanțe nutritive, cu umiditate moderată și bine drenat.
Creste in zonele tropicale si subtropicale, in special in India, Africa si America de Sud, face parte din familia Sapindaceae si are denumirea stiintifica de Cardiospermum halicacabum. Numele plantei vine de la fructele sale umflate, care s-ar putea asemana cu baloanele. Exista doua soiuri ale acestui gen de vita-de-vie si anume: Cardiospermum halicacabum var. microcarpum si Cardiospermum halicacabum var. halicacabum.

Planta creste inalta de 3 m, de-a lungul ei sunt distribuite frunzele triunghiulare, cu marginile dintate, cu petiol de 1,5-3,5 cm. Florile sunt albe, iar fructele sferice de forma unor capsule cu diametrul de 3-5 cm, maronii, cu trei camere ce contin fiecare cate o singura samanta de 0,6 cm.

Inca din cele mai vechi timpuri aceasta vita tropicala este considerata planta medicinala in tratamente care tin de medicina traditionala, iar vechii bastinasi din jungla amazoniana foloseau semintele pentru realizarea unor bratari care daca erau purtate la mana se credea ca ii apara de muscaturile de sarpe si de insecte.


10 sem. / plic 

Detalii

Categorii