SEMINTE DOVLEAC DE DULCEATA - D 160 DOVLEAC DE SIAM

10,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Dovleacul de Siam este originar din America Latina si este cunoscut sub mai multe denumiri : dovleac cu frunze de smochin, dovleac Siam, dovleac cu seminte negre, dovleac Malabar.
Este o plantă erbacee anuală în zonele temperate , perene în cele tropicale , cataratoare sau târâtoare, cu lăstari lungi foarte viguroși, care pot atinge 15 metri lungime.
Frunzele sunt mari, împărțite în cinci lobi care le fac să semene foarte mult cu cele ale smochinului . De aici denumirea științifică Cucurbita ficifolia .
Fructele sunt sferice sau ușor alungite, cu un diametru de aproximativ 20 de centimetri cu o greutate care nu depășește 6 kg. Când sunt coaptI sunt verzi, decoratI cu pete mai deschise și dungi albe care se desfășoară de-a lungul epidermei, care este ușor încrețită. Aceste două caracteristici îi conferă un aspect la jumătatea distanței dintre pepene verde și pepene galben. De aici probabil numele de "melonina de dovleac". Epiderma este foarte tare, pulpa are culoare albă și se consuma gătit. Semințele sunt negre. Acest lucru face ca acest dovleac să fie unul deosebit.
Se poate consuma gatit ca si un dovlecel cand inca nu s-a maturizat, sau dupa maturizare se poate face gem din pulpa fructului.
Dovleceii de Siam pot fi păstrati mai mult de doi ani, fără dificultate, într-un loc răcoros și aerisit.
Planta este extrem de productiva.

SOI FOARTE RAR !!!


10 SEM. / PLIC

Detalii

Categorii