SEMINTE - D. 82 PATRUNJEL DE FRUNZE - PETROSELINUM CRISPUM

4,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Varietate standard, larg raspandita si apreciata in toata Europa. Planta are frunze netede, de culoare verde inchis, foarte atractive. Se consuma in stare proaspata dar si pentru conservare.
Se cultiva pentru frunzele sale care se folosesc la aromatizarea diferitlor mancaruri. Frunzele contin 200 mg% vitamina C, la care se adauga continutul in vitamina A, vitamina B si cantitati mici de acid folic, apiol, uleiuri eterice, etc.
Patrunjelul cultivat provine din patrunjelul salbatic ce creste in zona Marii Mediteraneene. Crescut de greci si romani inca de la inceputul erei noastre, patrunjelul a fost folosit ca planta alimentara si farmaceutica
Prezinta, in general, aceleasi particularitati botanice si biologice ca si patrunjelul pentru radacina, cu unele deosebiri. Fata de acesta, patrunjelul pentru frunze are in sol o radacina ramificata, care nu prezinta importanta pentru alimentatie, iar la suprafata solului formeaza o rozeta de frunze mult mai dezvoltata. Frunzele pot avea limbul neted sau puternic gofrat.
Patrunjelul pentru frunze are aceleasi cerinte fata de factorii de mediu ca si patrunjelul de radacina. Spre deosebire de acesta, suporta administrarea ingrasamintelor organice in anul culturii


1 gr. / plic

Detalii