SEMINTE - D. 60 GALBENELE ( CALENDULA OFFICINALIS )

4,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Galbenelele (Calendulae flos) sunt plante medicinale cunoscute din vechime (sec XII), fiind cultivate si in scopuri ornamentale. Se folosesc florile de galbenele. Acestea contin substante minerale 10 %, ulei volatil 0, 2 %, o soponozida triterpenica, acid glicuronic, glucoza si galactoza. Galbenelele sunt plante anuale sau bianuale.
Originara din regiunile mediteraneene si Asiei, specia s-a raspandit aproape in toata Europa ca planta ornamentala. In tara noastra se cultiva in toate zonele agricole.
Galbenelele rasar dupa 6-12 zile de la semanat. Dupa 20-25 zile de la rasarire apar butoni florali, dupa 38-50 zile incepe infloritul, iar dupa 60-75 zile incep sa se matureze semintele
Indepartarea sistematica a inflorescentelor conditioneaza abundenta inloritului, care ia sfarsit odata cu perioada de vegetatie.
Galbenelele au cerinte moderate fata de temperatura. Semintele germineaza foarte bine la temperatura de 20-30 C dar pot germina si la temperaturi mai scazute. Plantele sunt rezistente la ingheturi trecatoare de -2 C, -4 C.
Nu au pretentii ridicate fata de apa, insa in anii cu pecipitatii reduse si pe soluri cu textura usoara slab aprovizionata cu apa, irigarea este necesara.
Plantele au pretentii moderate fata de lumina.
Se dezvolta bine pe toate tipurile de sol, chiar si pe cele mlastinoase, dar productia de inflorescente este mai mare pe solurile mai fertile, afanate, cu umiditatea suficienta, care se incalzescz usor. 


10 sem . / plic

Detalii