SEMINTE - D. 37 SALCAM DE MATASE - ALBIZIA JULIBRISSIN

5,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Arborele de matase, cunoscut si cu denumirea de mimosa sau acacia de matase, este un arbore de dimensiuni mici si medii, dar care poate ajunge pana la 6-12 metri. Scoarta este maro, deschisa la culoare, fina la atingere si in general subtire. 
Frunzele frumoase, asemanatoare ca aspect cu cele de feriga, sunt lungi de 12-20 cm, late de 7-10 cm si dispuse alternativ de o parte si de alta a tulpinii. 
Arborele de matase (mimosa) are flori roz, ostentative si parfumate, lungi de aproximativ 4 cm, aranjate in panicule la capatul ramurilor; seamana cu pampoanele folosite de majorete. 
Fructele sunt plate; pastaile aurii sunt lungi de circa 15 cm si contin seminte ovale, maro deschise la culoare, de 1,2 cm lungime. Pastaile sunt coapte in august sau septembrie si incep sa se dezintegreze la scurt timp dupa aceasta perioada, dar raman in copac pana iarna.
Ingrijire si cultivare:
Arborele de matase creste repede in conditii bune, dar are viata scurta iar lemnul este subtire si fragil. Daca este taiat de langa radacina sau numai coroana de frunze, mimosa va inmuguri repede la loc, iar ramurile noi pot creste chiar mai mult de 1 m intr-un anotimp.
Albizia iubeste caldura si temperaturile ridicate. Iarna are nevoie de protectie. Se uda moderat, iar pamantul se lasa sa se usuce intre udari. Apa nu trebuie sa atinga florile ! 


25 sem. / plic

Detalii

Categorii