SEMINTE - D. 165 FLOARE DE COLT- LEONTOPODIUM ALPINUM

15,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Gen cuprinzand putine specii, plante erbacee gazonante, acoperite cu un puf gri lanos, originare din regiunile montane ale Europei si Asiei, cu inflorire in lunile iulie-august. Au flori grupate in capitule mici si frunzele dispuse in rozete radiculare.

Leontopodium alpinum, cu o talie mica, 10-15 cm inaltime, planta alb lanoasa, cu tulpinile simple si drepte.

Frunzele inferioare dispuse in rozeta, verzi, pe partea inferioara si pe cea superioara acoperite de peri albi, lungi, matasosi, sunt numeroase. Bracteele, cere dau inflorescentei aspectul unei singure flori, sunt dispuse radiar, iar inflorescenta compusa din multe capitule cu numeroase flori mascule si femele, de culoare alb-galbuie. Infloreste in iulie-august.

Planta perena, utilizata in rocarii si pereti de piatra uscati.

Perioada de cultura: 8 saptamani-rasad, 20-24 saptamani-in ghiveci pana la inflorire, 10-12 luni-inflorire, inclusiv perioada de vernalizare, inflorirea in primul an este limitata.Cultivare si ingrijire Se seamana in decembrie-martie sau iunie-august pentru inflorire in anul urmator.
Germineaza in 5-10 zile la 20-22oC.
Necesita lumina pentru germinare. Semintele nu se acopera. Se mentine solul umed, nu ud. Se evita soarele direct prin umbrire dupa semanat.
Se foloseste un substrat bine drenat , bine fertilizat, cu fertilizant cu eliberare treptata, pH-ul 6,0-7,5.
Dupa rasarit se reduce umiditatea solului, dar rasadul nu trebuie sa se usuce, si se reduce temperatura la 18oC. Se incepe fertilizarea la 50 ppm N intr-o formula echilibrata. Dupa aparitia frunzelor adevarate se poate creste rata de fertilizant la 100 ppm.

Temperatura Leontopodium creste la 10-15oC sau afara. Iarna in interior, ferite de inghet la 3-5oC sau afara. Plantele pornesc in vegetatie pentru 10 saptamani la 15-18oC. Temperaturile scazute, la 7-12oC, cresc perioada de cultura.
Inmultire Inmultirea se face prin divizarea lor, indata dupa trecerea florilor sau prin seminte (a caror putere de germinatie este de 2 ani), in primavara (marite-aprilie) in ghivece, sub geam la 10-15oC (semintele vor rasari in 15-20 de zile). Cand rasadul ajunge la cca 3 cm inaltime, dupa un prealabil repicat, se planteaza la locul definitiv. Plantele vor inflori in al doilea an.
Transplantare La 4-6 saptamani de la rasarire se planteaza in tavi de rasad 1 planta/sectiune (4x4 cm), iar 8-10 saptamani mai tarziu se transplanteaza 1 planta/ghiveci de 6-10 cm sau 2-3 plante/ghiveci de 11-15 cm. Transplantarea de 2 ori sustine calitatea tinerelor plante.

plic - 0,04 g

Detalii

Categorii