SEMINTE CREASTA COCOSULUI - D 113 CELOSIA ARGENTEA VAR CRISTATA

5,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Originea geografica exacta a acestei flori deosebite nu este cunoscuta cu exactitate, totusi se presupune ca habitatul natural de origine se gaseste pe podisurile uscate ale Africii si Indiei cat si deserturile pietroase ale celor doua Americi. Este o planta cunoscuta inca din vehime mai ales in China unde s-au descoperit manuscrise ce descriau beneficiile plantei in medicina traditionala – printre altele ajuta la tratarea bolilor de sange si a infectiilor tractului urinar. In Europa si America de Nord a incepus sa fie cultivata ca si specie decorativa prin secolul 18.
Numele de creasta-cocoşului i s-a atribuit frumoasei flori graţie aspectului său ciudat, încreţit, care aminteste de creasta semeata a unui cocos. In prezent există două specii de Celosia, cristata şi plumosa. Prima are forma unui evantai, iar florile sunt plăcute la atingere, datorită texturii catifelate. Plumosa, în schimb, este viu colorată şi are forma unei flăcări, fiind la rândul ei foarte pufoasă. După cum menţionam mai sus, nuanţele florilor sunt variate, iar, în funcţie de lumina pe care o primesc, acestea devin tot mai vii.
Celosia poate fi cultivată atât în grădini, cât şi în ghivece. Florile tăiate din grădină şi aşezate în vază au o durată de viaţă de două săptămâni, în condiţiile în care apa este schimbată de două ori pe săptămână. Mai mult, florile se pot tăia şi pot fi păstrate în vază sub formă de flori uscate, pe timpul iernii.

100 sem./ plic

Detalii

Categorii