SEMINTE BUSUIOC - D 158 TULSI VANA

5,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Tulsi Vana -Ocimum gratissimum este originar din India, Sri Lanka, Java și din nordul și estul Africii.
Este una dintre cele patru forme principale de Tulsi, care sunt în general recunoscute și cultivate în scopuri religioase și medicinale - toate au valori similare.
Tulsi Vana este o plantă ceremonială de tradiție spirituală indiană.
Este un busuioc peren, lemnos, care poate crește până la 2m înălțime, cu frunze verzi foarte aromate, ușor păroase, cu un parfum puternic de cuisoare și aromă picantă.
Tulsi Vana trebuie să fie protejat de îngheț și în zonele temperate poate fi cultivat anual.
Se va descurca bine în ghivece, preferă soarele plin și va tolera condițiile uscate.Tulsi Vana îmbunătățește imunitatea și contribuie la un sentiment general de bunăstare.
Un ceai preparat cu frunze are un gust bun și oferă o stimulare blândă corpului, minții și spiritului - îmbunătățește rezistența fizică și psihică și crește asimilarea oxigenului și a substanțelor nutritive cu fluxul sanguin.
Activitatea antioxidantă puternică încetinește procesul de îmbătrânire și ajută la prevenirea și tratarea cancerului, bolilor de inimă, artritei, diabetului și demenței.
Normalizează atât tensiunea arterială cât și nivelul colesterolului și va ajuta la depășirea răcelilor, a gripei și a febrei și ajută la digestie.
Tulsi Vana se încălzește, are calități antiseptice, șterge infecțiile bacteriene, întărește sistemul imunitar și este considerat a fi un tonic și adaptogen.
Tulsi Vana este o băutură excelentă pentru sănătate pentru a ajuta la renunțarea la consumul de cafea.

Busuiocul se obtine din rasaduri pentru a fi plantat la distantele corespunzatoare. Semintele se seamana in tavita de rasad deasupra pamantului, se apasa usor, dupa care se uda din abundenta. Pentru a evita evaporarea apei de deasupra tavitei de rasad inainte de incoltirea semintelor, se acopera tavita cu o folie strech de bucatarie, sau cu o punga, care se inlatura dupa aparitia plantutelor.


50 SEM. / PLIC

Detalii