SEMINTE AGASTACHE FOENICULUM ALB - D 30

5,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Agastache foeniculum Alba este varianta alba a lui Agastache Foeniculum.
Agastache foeniculum sau Lophantus este o planta perena care provine din America de Nord si America Centrala.Mai este denumita si menta mexicana. Inaltimea ei poate atinge 50 - 60 cm. , are frunze verzi lanceolate si flori de culoare mov. Locul de cultivare este in plin soare, rezista la seceta, si prefera soluri bine drenate. Din frunzele sale puternic aromate se pot prepara ceaiuri, jeleuri, salate, iar semintele pot fi presarate deasupra prajiturilor sau brioselor. Ceaiul de Agastache foeniculum poate fi folosit pentru combaterea febrei, tusei, diareei. Este o plantă medicinală foarte valoroasă, cu un puternic efect antidepresiv, antistres şi de creştere a imunităţii.
Lophantus rezistă la temperaturi extreme în timpul verii şi înfloreşte timp de opt luni pe an, până la venirea îngheţului de la sfârşitul lunii decembrie. Rădăcinile sale rezistă foarte bine în sol peste iarnă.

Este o planta deosebita pentru albine, fiind cotata de specialistii americani in primele 4 plante melifere din lume. Floarea de Lophantus infloreste o perioada lunga de timp, circa 5-6 luni de zile, din iunie pana la venirea inghetului, si anume octombrie – noiembrie. In anul al doilea de dezvoltare infloreste chiar cu 10-15 zile mai devreme.

Deoarece semintele plantei Lophantus Anisatus sunt foarte mici este recomandata producerea de rasaduri. Acestea se pot produce in luna martie, iar plantarea in camp poate fi realizata spre sfarsitul lunii aprilie, in zonele mai calde.

Planta nu este pretentioasa la tipul de sol, dar este iubitoare de apa. Dupa ce o tundem, taiem lastarii, este bine sa o udam ca sa stimulam refacerea aparatului foliar. Ca metoda de inmultire nu este recomandat semanatul direct. De altfel, nici nu este posibil avand in vedere ca samanta este foarte mica. O putem asemana cu samanta de petunie sau de tutun. Din acest motiv nici planta nu are capacitatea, energia germinativa, pentru a infrange celelalte plante concurente. Se recomanda astfel inmultirea prin rasad. Ca schema de plantare se recomanda la 70 cm intre randuri si 30-35 cm intre plante, pe rand.
Planta poate fi recoltată în mod constant, deoarece se ramifică foarte bine și crește foarte repede.


50 sem . / plic

Detalii