Poze MIGDALE DE PAMANT - D. 92 CHUFA - SAMUNA - CYPERUS ESCULENTUS

  • Poze MIGDALE DE PAMANT - D. 92 CHUFA - SAMUNA - CYPERUS ESCULENTUS
  • Poze MIGDALE DE PAMANT - D. 92 CHUFA - SAMUNA - CYPERUS ESCULENTUS
  • Poze MIGDALE DE PAMANT - D. 92 CHUFA - SAMUNA - CYPERUS ESCULENTUS
  • Poze MIGDALE DE PAMANT - D. 92 CHUFA - SAMUNA - CYPERUS ESCULENTUS
  • Poze MIGDALE DE PAMANT - D. 92 CHUFA - SAMUNA - CYPERUS ESCULENTUS
     


MIGDALE DE PAMANT - D. 92 CHUFA - SAMUNA - CYPERUS ESCULENTUS

Pret: 7,00 RON

Stoc limitat

Costurile de livrare nu sunt incluse

 

Migdalele de pamant sunt originare din bazinul mediteranean. Sunt tuberculi foarte apreciati datorita gustului lor dulce, pentru savoarea lor de alune, dar si pentru proprietatile lor cosmetice si nutritionale.
Se pot consuma sub forma de seminte, de bautura vegetala, de faina sau de ulei. Dar cea mai apreciata este cu siguranta bautura vegetala, care este pe cale sa detroneze celebrul lapte de migdale.

Migdalele de pamant, un aliment extraordinar. Foarte bogate in fibre dar si in vitamine, migdalele de pamant contin si potasiu, fosfor si fier, deci sunt esentiale in cadrul unei alimentatii sanatoase si echilibrate. In plus, sunt foarte eficiente pentru alungarea senzatiei de foame.

Bautura din migdalele de pamant se poate digera mult mai usor decat laptele de vaca si in plus mai contine si grasimi nesaturate care te ajuta sa ajungi mai repede la un senzatia de satietate. In plus, este ideala atunci cand iti doresti sa iti stabilizezi glicemia, sa lupti contra poftei de a rontai mereu ceva sau cand vrei sa iti stabilzezi greutatea.

Uleiul din migdalele de pamant este o veritabila comoara plina de beneficii. Este foarte bogat in vitamina E, acid oleic, deci este o sursa pretioasa de omega 9 si este cel mai bun antioxidant.

Faina obtinuta din migdalele de pamant are si ea calitati nutritionale exceptionale. Este foarte bogata in fibre, in oligo-elemente sau minerale si se poate folosi la orice preparate.

Fara gluten, fara lactoza, pline de vitamine si alti cpmpusi benefici, migdalele de pamant sunt un fel de tuberculi foarte sanatosi, nu foarte populari insa. Si totusi, in Spania le sunt cunoscute beneficiile de foarte multa vreme si se savureaza mai ales sub forma de bautura.
La exterior chufa seamănă cu o buruiană - rogozul.

Pe rizomii săi se formează tuberculi-nuci (câte 300 -1000 de bucăți pe o plantă), care conțin vitamine, oligoelemente, până la 35% de grăsimi, zahăr și alte elemente nutritive.

Chufa se înmulțește prin tuberculi sau răsadă.
Semințele pentru răsaduri se seamănă în vase, iar după o lună sunt plantate în teren deschis.
Dacă plante se înmulțește prin tuberculi, aceștia se lasă pe 3 zile în apă.
În sol se plantează în luna mai, la o adâncime de 5-6 cm, în cadrul sistemului de 50x50 cm, în fiecare gropiță câte 3-4 bucăți.
Tuberculii recoltați se usucă în uscător sau la soare.
Se păstrează la cald în încăperi bine ventilate, în cutii de carton sau pungi de hârtie.
Utilizați aceste nuci în formă crudă.

5 tuberculi / plic

0766884045 - Comenzi telefonice
Semintele sunt ambalate in pungi ziplock etichetate cu denumirea soiurilor si expediate intr-un plic antisoc.Detalii produs


Categorie: ALTELEProduse similare


Renumitele culturi de dovleac din Styria sunt mentionate in literatura de specialitate inca de la sfarsitul secolului al XVII-lea. Spre deosebire de alte soiuri, din aceste culturi se obtine un...
5,00 RON
Este un soi vechi de salata, cunoscuta din 1952 cand a luat si un premiu. Formeaza o rozeta foarte mare, rezista foarte bine atat la temperaturi scazute cat si vara la temperaturi crescute. Are...
3,00 RON
Arborele de matase, cunoscut si cu denumirea de mimosa sau acacia de matase, este un arbore de dimensiuni mici si medii, dar care poate ajunge pana la 6-12 metri. Scoarta este maro, deschisa la...
5,00 RON
Spanacul de Noua Zeelanda (Tetragonia) este cultivat pentru frunzele sale din care se prepara diferite mancaruri. Se deosebeste de spanacul obisnuit prin faptul ca da productii mari si de calitate in...
4,00 RON